Puntafzuiging / Bronafzuiging

Puntafzuiging of bronafzuiging kan op veel manieren worden gerealiseerd. Er zijn afzuigarmen in vele maten en vormen. Iedere werkplek stelt zijn eigen voorwaarden aan de afzuiging. Reikwijdte, diameter, debiet, chemische- of temperatuur-bestendigheid, explosieveilig en soms nog meer, bepalen de toe te passen afzuigarm. Er zijn diameters van 50, 65, 75 en 100 mm, voor bureau, wand en plafondmontage, in alu/pp, polypropyleen, antistatisch en ATEX.
VOOR GROTERE DIAMETERS OF DEBIETEN GA NAAR: INDUSTRIËLE AFZUIGARMEN

FUMEX ME systeem 75
ME-100 1.5
FUMEX ME systeem 100
ATEX afzuigarmen
MINITEX telescopische afzuigarmen
ME-50-1.4
FUMEX ME systeem 50
Afzuigarmen voor hete gassen
alsident-75-bureau
ALSIDENT Afzuigarmen
ESD veilige afzuigarmen

Puntafzuiging in het laboratorium

Bronafzuiging in het laboratorium wordt vaak toegepast om de ademsfeer van de laborant veilig te houden. Doordat de puntafzuiging aan diverse eisen moet voldoen is het belangrijk om de juiste selectie te maken. De onveilige dampen en gassen uit het laboratorium bepalen welk type afzuigarm er moet worden toegepast, zo moet worden gekeken naar de chemische- en of temperatuur-bestendigheid, antistatisch en of er sprake is van een ATEX omgeving. Naast deze eisen zijn er de gebruikerswensen zoals reikwijdte en diameter van de puntafzuiging.

Afzuigarm met lage weerstand

Energiezuinige afzuigarmen met minder weerstand zorgen voor een lagere energierekening en maken minder geluid. De FUMEX ME afzuigarmen zijn de energiezuinigste in hun soort. De afzuigarm met de laagste weerstand is dan ook uitermate geschikt om in het laboratorium toe te passen. Naast de energie- en geluidsvoordelen kunnen de armen luchttechnisch beter worden gecombineerd met zuurkasten.

Flexibele afzuigarmen

Om altijd een geschikte afzuigoplossing te bieden zijn er vele combinaties. De afzuigarmen zijn er in diverse diameters met ieder een eigen debiet. De manier van montage kan variëren van vloer-, wand-, bureau- of plafondmontage. De afzuigarmen zijn verschillend in lengte voor het gewenste bereik en voor alle diameters zijn er diverse afzuigkappen zodat de juiste flexibele puntafzuiging kan worden gerealiseerd.

Van Andel Techniek heeft jaren ervaring in het selecteren van de juiste afzuiging om de ademsfeer van uw medewerker veilig te houden, onze medewerkers adviseren u graag bij het maken van de juiste selectie. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met ons.