Afzuigarmen

Afzuigarmen zijn er in vele maten en vormen. Iedere werkplek stelt zijn eigen voorwaarden aan de afzuigarm. Reikwijdte, diameter, debiet, chemische- of temperatuur-bestendigheid, ATEX-explosieveilig en soms nog meer, bepalen de toe te passen afzuigarm. Hieronder een overzicht van diverse industriële afzuigarmen.

VOOR KLEINERE DIAMETERS OF DEBIETEN GA NAAR: LABORATORIUM AFZUIGARMEN

Fumex-PRX lasrook afzuigarm
Fumex-PR industriële afzuigarm
PR EXC-ECD Afzuigarm voor ATEX toepassingen
PSR EXC-EXD RVS afzuigarm voor ATEX toepassingen
FUMEX PSS AFZUIGARM
FUMEX PSS
FUMEX PTEX
Fumex PTEX – Telescopische afzuigarm
Body around afzuigarm
ME-100 1.5
Mini afzuigarmen

Industriële afzuigarmen

Voor het selecteren van de juiste afzuigarm is de toepassing bepalend. Naast lasrookafzuiging zijn er veel meer industriële processen waar een afzuigarm kan worden toegepast om de ademsfeer van de medewerker veilig te houden. Het onderscheid tussen de laboratorium- en industriële afzuigarm wordt voornamelijk door de diameter en het bij behorende afzuigdebiet bepaald. Voor een groter debiet heeft de afzuigarm een grotere diameter nodig. De materiaalkeuze van de afzuigarm is van belang om in de meest chemisch agressieve of juist schone voedselveilige omgevingen toch goed toepasbaar te zijn.

Robuust en flexibel

De diverse lasrook afzuigarmen zijn speciaal ontwikkelt om goed in positie te blijven zonder in te leveren op flexibiliteit. De FUMEX afzuigarmen hebben uitwendige scharnieren waardoor een optimale flow in de afzuigarm wordt gewaarborgd. Door het toepassen van gasveren zijn de afzuigarmen zeer stabiel wat maakt dat er prettig mee wordt gewerkt. Enkele voorbeelden van deze lasdamp afzuigarmen zijn de FUMEX PRFUMEX PRXFUMEX PTEX.

Atex afzuigarmen

Naast de standaard industriële afzuigarmen zijn ook ATEX afzuigarmen beschikbaar, zoals de PR-ATEX, de Stainless Steel PSR ATEX en de cleanroom certified/foodgrade/ATEX compatible volledige Stainless Steel PSS afzuigarm. Het voordeel van dit grote scala aan afzuigarmen geeft dat er eigenlijk altijd een afzuigarm kan worden geselecteerd die voor uw toepassing geschikt is.

Van Andel Techniek heeft jaren ervaring in het selecteren van de juiste afzuiging om de ademsfeer van uw medewerker veilig te houden, onze medewerkers adviseren u graag bij het maken van de juiste selectie. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met ons.