De ademsfeer veilig houden door lasdampafzuiging

09 november 2018

Bij vrijwel alle metaalbewerkingen; lassen – slijp/snijwerkzaamheden – boren – frezen, ontsnappen verschillende dampen. Deze dampen worden vaak lasrook of lasdamp genoemd. Omdat de lasrook schadelijk is voor de medewerker als deze wordt ingeademd adviseert Van Andel Techniek om altijd te werken met lasdampafzuiging. Van Andel Techniek is gespecialiseerd in het lasrookvrij houden van werkplaatsen en lashallen om de ademsfeer van de medewerker veilig te houden.

Deze lasdampafzuiging kan gerealiseerd worden door te werken met de verschillende oplossingen. Enkele oplossingen waar veel mee gewerkt wordt:

Bij een robotlasapparaat wordt vaak gewerkt met een afzuigkap met randafzuiging omdat de lasrobot alle bewegingsvrijheid nodig heeft. Wanneer er wordt gelast door een medewerker is een afzuigarm de gebruikelijke oplossing omdat deze zeer dicht bij de bron geplaatst kan worden en zeer flexibel is in gebruik. De FUMEX PR & FUMEX PRX zijn speciaal ontwikkelde afzuigarmen van Zweedse makelij en zijn zeer goed te positioneren. De armen zijn verkrijgbaar in een lengte van 1,5 tot 11 meter en in diverse diameters. Naast een afzuigkap kan ook worden gewerkt met een afzuigwand, hier wordt bij slijpwerkzaamheden vaak voor gekozen.

Van Andel Techniek heeft ook industriële afzuigtafels in haar programma zitten, deze zijn er in eenvoudige uitvoering met enkel afzuiging aan de onderzijde, maar ook compleet met zij- & achter-paneel compleet met filter en ventilator. Als er diverse werkzaamheden worden uitgevoerd waarbij altijd afzuiging gewenst is kan voor een afzuigtafel worden gekozen met of zonder filter.

Stoffilter

Naast de afzuiging van de lasrook voorziet Van Andel Techniek ook in het filteren van de afgezogen lasdampen. Van kleine mobiele lasrookafzuigsystemen tot complete zelfreinigende filters, welke in combinatie met een ventilator meerdere lasstations van lasrookafzuiging voorzien en de afgezogen lucht filteren, Van Andel Techniek heeft het in het productgamma en weet door de jarenlange ervaring welke oplossing de meest geschikte is voor uw situatie.

Wilt u weten of de ademsfeer in uw werkplaats veilig is en wat voor u de beste keuze is om de lasdampen af te zuigen? Bij Van Andel Techniek adviseren wij u hier graag over om zo de lucht op de werkplek veilig en gezond te houden. Wij hebben jarenlange ervaring in afzuigsystemen en weten precies waar u rekening mee moet houden. Wilt u meer weten, neemt u dan gerust contact met ons op.