Afzuigarm met lage weerstand is dé toekomst!

21 maart 2018

In een laboratorium kunnen dampen en gassen ontstaan die bij inademing een risico kunnen zijn voor de medewerkers. Het is dan ook heel belangrijk dat dampen en gassen op de juiste manier afgezogen worden. In een laboratorium is dan ook altijd een afzuigsysteem geplaatst dat er voor zorgt dat medewerkers geen gevaar lopen en kunnen werken in een veilige ademsfeer. Eén van de manieren om de ademsfeer gezond te houden is met behulp van een afzuigarm. Waarom past de afzuigarm met lage weerstand heel goed in een laboratorium?

Mogelijkheden afzuigarmen

Puntafzuiging of bronafzuiging in de vorm van een afzuigarm in een laboratorium kan op veel manieren worden gerealiseerd. Afzuigarmen zijn leverbaar in vele maten en vormen. Iedere werkplek stelt zijn eigen voorwaarden aan de afzuiging. Reikwijdte, diameter, debiet, chemische- of temperatuur-bestendigheid, explosieveilig en soms nog meer, bepalen de toe te passen afzuigarm. Er zijn afzuigarmen met diverse diameters, zowel voor bureau, wand als plafondmontage. Eén van de veel toegepaste afzuigarmen zijn de Fumex ME afzuigarmen, die zorgen voor een gezonde werkplek in een laboratorium.

Fumex ME afzuigarm

Als één aspect van een afzuigarm belangrijk is, is dat het niet in de weg zit tijdens het werk. En dat het gemakkelijk te bedienen is. Het speciaal ontworpen scharnier van de FUMEX ME afzuigarmen zorgt voor een lage weerstand, het laagste geluidsniveau en de grootste flexibiliteit.  De zuigarmen zijn verkrijgbaar met een doorsnede van 50, 75 en 100 mm. Door deze lage weerstand is de arm goed te combineren met andere afzuigtoepassingen als zuurkasten en afzuigroosters. De Fumex ME afzuigarm heeft een uniek buizenontwerp en combineert maximale flexibiliteit met een laag drukverlies. Omdat de lucht zonder onnodige turbulentie de scharnierpunten passeert, is het verschil tussen een ingeschakelde afzuigarm en een volledig opgevouwen arm minimaal. Het lage drukverlies van de Fumex ME bespaart energie. Ook zorgt het voor een lager geluidsniveau en minder kans op hinderlijke ventilatiegeluiden. Een ander belangrijk voordeel is dat een afzuigarm met een laag drukverlies de noodzaak van een grotere diameter voorkomt. Ook maakt het combinaties met andere afzuigtoepassingen op hetzelfde ventilatiesysteem mogelijk. De plafondzuilen van de ME-armen zijn eventueel ter plaatse op maat te maken.

Voordeel afzuigarm in laboratorium

Afzuigarmen zijn er in veel maten en vormen. Het belangrijkste doel van een afzuigarm is dat deze

ademsfeer veilig houdt zodat mensen veilig en prettig hun werk kunnen doen. Dit wil zeggen dat de afzuigarm moet zorgen voor een minimale blootstelling aan schadelijke stoffen, gassen en dampen. Liefst met een minimalisatie van energiegebruik. Dit doet u door de ruimte te voorzien van de juiste regeltechniek. Deze technieken zorgen voor de juiste luchtstromen als die nodig zijn en voor de maximale besparing als er geen gebruik van de werkplek wordt gemaakt. Een afzuigarm is zo’n afzuigsysteem dat goed past in een laboratorium. De juiste afzuigarm zorgt voor een werkplek waar medewerkers hun werk veilig kunnen doen. De flexibiliteit van de afzuigarm maakt dat deze gemakkelijk afgesteld kan worden op degene die er mee werkt. En zorgt daarmee dus voor minder lichamelijke belasting.

Wilt u weten of een afzuigarm met lage weerstand voor u de beste keuze is om de lucht op de werkplek veilig en gezond te houden? Bij Van Andel Techniek adviseren wij u hier graag over. Wij hebben jarenlange ervaring in afzuigsystemen en weten precies waar u rekening mee moet houden. Wilt u meer weten, neemt u dan gerust contact met ons op!