Soorten afzuigmeubels voor de industrie

17 december 2015

Bij sommige productieprocessen is het belangrijk dat er voldoende afzuiging is, zodat de schadelijke stoffen niet worden ingeademd door degene die er aan het werk is. Elke situatie vereist een specifieke soort afzuiging. Het zal u dan ook niet verrassen dat er voor elke situatie een afzuigmeubel is. Zo zijn er afzuigtafels, afzuigwanden, maar ook afzuigkappen. Deze en vele andere afzuigmeubels zorgen voor een veilige ademsfeer. Bij Van Andel Techniek leveren we deze verschillende afzuiginstallaties. Deze zijn van Scandinavische kwaliteit en ontworpen in Denenmarken. Dit staat garant voor complete oplossingen van kwaliteit van uw productieproces afzuiging. In dit artikel bespreken we enkele afzuigmeubels die u tevens terug kunt vinden in ons assortiment.

Afzuigtafels

afzuigtafelOnze afzuigtafels zijn modulair opgebouwd en zijn voorzien van zowel filter unit en ventilator. Deze afzuigtafels variëren van 1 tot 3 meter breed in stappen van een halve meter. De bovenste klap van de tafel kan tevens worden voorzien van geluiddemping. Ook kan de achterwand met of zonder afzuiging worden geleverd. De afzuigtafels zijn in hoogte verstelbaar, waardoor ze voor veel situaties en personen ingezet kunnen worden. Wilt u weten wat er nog meer mogelijk is? Raadpleeg dan de productpagina van onze afzuigtafel.

Afzuigwanden

afzuigwandenDe PU afzuigwand is uitermate geschikt voor werkzaamheden waarbij vluchtige dampen en stof vrijkomen. De afzuigwanden kunnen worden voorzien van Andreae-filter voor een goede luchtverdeling. Het is ook mogelijk te kiezen voor paintstopfiltermateriaal. Een ander bijkomend voordeel is dat de wanden mobiel kunnen worden uitgevoerd, wat ze eenvoudig te verplaatsen maakt. Meer informatie over onze afzuigwanden vindt u hier.

Snijtafel met afzuiging

afzuigtafelHet laatste afzuigmeubel dat we in dit artikel behandelen is de snijtafel met afzuiging. Deze tafel is een modulair opgebouwde snijtafel met elementen van 500mm breed en met vier verschillende lengtes. De drukluchtventielen in de snijtafel zorgen ervoor dat de afzuiging naar het juiste compartiment wordt geregeld. De snijtafel met afzuiging is voorzien van een vaste bodem en vlakstaal ribben. We bieden ook een kleine PB-snijtafel voor handwerk. Meer informatie over deze mogelijkheden vindt u op deze pagina.

Meer afzuigmeubels?

In ons overzicht van afzuigmeubels vindt u ons complete assortiment. Heeft u hier nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op!