Zelfreinigend filter ideaal voor lashallen

29 maart 2019

Bevindt zich in uw bedrijf een lashal, dan weet u natuurlijk alles van lasrook. Sinds de overheid in 2010 de maximale hoeveelheid op 1mg/m3 per werkdag van acht uur vaststelde, is het gebruik van de juiste afzuiging alleen maar meer in de belangstelling komen te staan. U wilt immers niet alleen dat uw producten goed afgeleverd worden, u wilt natuurlijk ook dat uw medewerkers zich goed voelen en gezond blijven. Door de juiste afzuiging te gebruiken, houdt u de werkomgeving schoon en veilig. Onderdeel van het juiste werkklimaat is het gebruik van een goed stoffilter.

Het stoffilter in de afzuiging

De afzuiging in bedrijfshallen zorgt voor een goede luchtkwaliteit en snelle afvoer van schadelijke dampen. Ook in een lashal is een goede afzuiging dus van groot belang. Een belangrijk onderdeel van de afzuiging is het stoffilter. U bent waarschijnlijk gewend om dit filter regelmatig te reinigen of te vervangen om te zorgen dat de afzuiging goed blijft werken en de luchtkwaliteit hoog is. De afgezogen lucht komt langs het filter en alle schadelijke deeltjes blijven hierin hangen. Het is dus belangrijk het filter schoon te houden om de afzuiging z’n werk goed te laten doen.

Het zelfreinigende filter

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een zelfreinigend filter te plaatsen. Dit kent natuurlijk als belangrijkste voordeel dat u er zelf geen werk meer aan heeft. U hoeft nooit meer te sleutelen aan het afzuigsysteem om bij het filter te komen en u kunt ook niet vergeten om de boel schoon te maken. Bovendien is de luchtkwaliteit bij een zelfreinigend filter vele malen hoger dan bij handmatige reiniging. Immers, het filter wordt automatisch schoongemaakt wanneer dat nodig is. Dat betekent dat reiniging niet periodiek plaatsvindt, maar structureel. Ook betekent het dat de luchtkwaliteit constanter is, omdat het filter altijd optimaal werkt.

Het zelfreinigend filter in lashallen

In lashallen ontstaat snel een gevaarlijke damp die zo snel mogelijk afgevoerd moet worden. Dankzij een zelfreinigend filter, is de lasrook snel weg en kunnen de werkzaamheden dus continu op volle toeren doorgaan. Ook is het in verband met de gebruikte materialen en technieken bij lassen fijn als de schadelijke dampen snel weggefilterd worden, dat betekent immers een veiliger werkomgeving voor alle medewerkers binnen de ruimte.

Al met al heel veel voordelen dus die het zelfreinigend filter ideaal maken voor lashallen. Wilt u weten of een zelfreinigend filter ook iets voor u is? Neem gerust contact op om de mogelijkheden eens te bespreken. We denken graag met u mee.