TEL-ECON actuator vernieuwd

09 april 2015

TEL heeft in samenwerking met Belimo een gloednieuwe actuator ontwikkeld voor zuurkast VAV-toepassingen. Deze ontwikkeling is ingegeven vanwege de steeds sneller toenemende vraag naar veilige en energiezuinige toepassing van VAV-zuurkasten.
Een mooi product is tot stand gekomen door de samenwerking van twee wereldmarktleiders. TEL de wereldmarktleider voor VAV toepassingen en Belimo de wereldmarktleider voor actuators. Een op maat toegesneden actuator is het resultaat, die nog beter de benodigde functies vervult die nodig zijn voor veilige en energiezuinige zuurkasten.

De prestatie en de betrouwbaarheid zijn de belangrijkste componenten van de nieuwe aandrijving. De betrouwbaarheid wordt bevestigd door een garantie van 5 jaar vanaf de productiedatum.

Voor veilig werken met een zuurkast is een Fail-Safe systeem noodzakelijk. Het werken met een niet goed functionerende zuurkast kan grote gezondheidrisico’s met zich mee brengen.
Tel heeft de Fail-Safe module opgenomen in de voedings-unit zodat dit veilig en voordelig is gewaarborgd.
Bij uitval van de voeding van de actuator wordt de VAV-klep direct automatisch open gestuurd om de gebruiker zo goed mogelijk tegen uittredens uit de zuurkast te beschermen. Uiteraard gaat het systeem in alarm om de gebruiker te waarschuwen.

De actuator wordt geleverd inclusief kabel voor aansluiting op de voedings-unit.

Voor een productbeschrijving klik hier: productomschrijving actuator