3 voordelen van afzuigsystemen voor laboratoria en industrie

25 juni 2016

Bij Van Andel Techniek ontwerpen, leveren én installeren we afzuigsystemen voor laboratoria en de industrie in Nederland. We weten als geen ander wat de noodzaak is van de juiste afzuigtechnieken. Hierin kunnen we u dus niet alleen adviseren, maar het complete traject uit handen nemen. Zo hebben we al tientallen bedrijven in Nederland voorzien van de hoogste kwaliteit afzuigtechniek, waarbij veiligheid voorop staat. In dit artikel hebben we voor u de voordelen van afzuigsystemen op een rijtje gezet.

1. Veiligheid

We noemden het al in de introductie. De veiligheid. En daar beginnen we ook gelijk mee, omdat dit in ons optiek de belangrijkste reden is om te kiezen voor kwalitatief goede afzuigsystemen. De veiligheid heeft niet alleen betrekking op een goed afzuigsysteem die functioneert volgens de wet- en regelgeving, maar ook een goede omgeving om in te werken. Want ook dat is minstens zo belangrijk. Wanneer medewerkers zich volledig kunnen focussen op hun werk, zijn ze productiever.

2. Energiezuinig

De afzuigsystemen die we bij Van Andel leveren zijn energiezuinig. Daarbij draagt u niet alleen uw steentje bij aan het milieu, maar dit scheelt ook in de energiekosten. Elke werkplek stelt andere eisen aan de afzuiging. Zo vereist de ene werkplek een krachtige afzuiging, die constant operatief is. En de andere afzuiging hoeft alleen te werken wanneer er met bijvoorbeeld een zuurkast wordt gewerkt.

3. Flexibiliteit

Tegenwoordig zijn afzuigsystemen er in alle soorten en maten te verkrijgen. Zo zijn er grote afzuigkasten die een vaste plek hebben in een laboratorium. Maar er zijn ook flexibelere vormen van afzuiging, zoals bijvoorbeeld afzuigarmen. Deze armen hebben grote reikwijdtes, waardoor ze op verschillende plekken gebruikt kunnen worden. Bovendien kunnen ze ook weer teruggeplaatst worden, waarbij ze minimale ruimte in beslag nemen. Het laboratorium wordt met behulp van deze afzuigsystemen dus flexibeler – en daarmee praktischer – ingedeeld.

Advies in afzuigsystemen

Zoals u leest is er een hoop mogelijk op het gebied van afzuigsystemen. Het is vaak lastig om de beste opstelling te kiezen. Bij Van Andel Techniek geven we hier advies in. Met onze jarenlange ervaring in afzuigsystemen, weten we precies waar u rekening mee moet houden en benutten we de benoemde voordelen zo veel mogelijk. Wilt u meer weten over afzuigsystemen, neemt u dan gerust contact met ons op!